Kerkweg 219d, 2985 AS Ridderkerk
06-42766565, stichtingkicks@gmail.com

MMA

Mixed martial arts (Engels voor: gemengde gevechtskunsten), meestal afgekort tot MMA, is een multidisciplinaire vechtsport die zich richt op het combineren van technieken uit verschillende vechtkunsten (en vechtsporten) zoals worstelen (grappling), judo, karate, kungfu, kickboksen, thaiboksen, boksen en jiujitsu. Het grote verschil met “gangbare” vechtsporten is dat veel geoorloofd is, van stoot- en traptechnieken, elleboog- en knietechnieken, tot klem- en wurgtechnieken.

Veruit de meeste vechters hebben een achtergrond in het thai- of kickboksen.

Deze stijlen zijn effectief gebleken. Zeker in het begin van het MMA bleek dat de ‘grappler’ (worstelaar/grondvechter) het vaak won van de striker, oftewel de staande vechter.

Karateka’s, boksers en kickboksers die de overstap naar MMA maken zijn dus niet altijd succesvol omdat in MMA naast het staande gevecht het grondgevecht en de clinch belangrijk zijn. Het vuistgevecht vormt echter wel een uiterst belangrijk onderdeel van het MMA-totaalbeeld, vooral nu elke vechter bekend is met het grondgevecht, en het steeds meer om het atletisme van het individu gaat, en niet langer over wie de beste vechtsport beoefent.

Bij Stichting Kicks combineren we de MMA les met het laatste stuk van de Thaiboksles. Op deze manier komt het staande gevecht goed aan de orde en kunnen de MMA beoefenaars hun technieken verbreden.

Daarnaast is het heel fijn dat leden met één abonnement meerdere lessen kunnen volgen, zonder daarvoor meer te moeten betalen.

Iedere dinsdag- en donderdagavond van 20:30 tot 21:30 uur.