Kerkweg 219d, 2985 AS Ridderkerk
06-42766565, stichtingkicks@gmail.com


Kleuter boksen

Het kleuterboksen bij Kicks Ridderkerk wordt verzorgd door Rene van Kuijk en/of Esther Joling. René is de Thaiboksleraar die zijn kennis koppelt aan de kennis van Esther die zich als leerkracht in het basisonderwijs heeft gespecialiseerd in de algehele ontwikkeling van de kleuter.

In de kleutertijd zijn kinderen zeer actief, ze zijn altijd druk in beweging en oefenen daarbij hun (nieuwe) motorische vaardigheden. Een sport waar de kleuter zijn energie in kwijt kan en zijn motoriek ontwikkelt is zeer belangrijk. Iedere kleuter heeft te maken met frustraties en woede aanvallen. Dit komt omdat zij zich bewust worden van we wel en nog niet kunnen, maar ook wat anderen al kunnen en zij nog niet. Proberen is leren! Rennen, hinkelen, tikkertje spelen, wedstrijdjes doen, maar ook kruipen, sluipen, springen en spelletjes waarbij de krachten gemeten kunnen worden zijn de kleuters favoriet en erg goed voor de motorische ontwikkeling.

Zo zullen de bokstechnieken in spelvorm worden aangeboden. De oefeningen zijn alle ter voorbereiding op het (Thai)Boksen, maar het daadwerkelijke boksen zal zeker in het begin stadia niet de vorm aannemen die de het volwassen boksen heeft. In het boksen worden vooral kruislingse bewegingen gemaakt; het afwisselend met links en met rechts stoten. Deze bewegingen zorgen ervoor dat de hersenhelften met elkaar moeten samen werken. Bij een kleuter moet dit extra gestimuleerd worden zodat zij straks in staat zijn om te automatiseren. Denk hierbij aan het leren tellen, letters herkennen, kleuren onthouden en leren lezen!!

De lessen bestaan uit;
– een warming-up spel; bijvoorbeeld tikkertje.
– de inoefening van een techniek: bijvoorbeeld de goede houding aannemen.
– de cooling-down: een spel waarbij de kinderen tot rust komen.

Iedere woensdagmiddag van 14:30 tot 15:15 uur.